08-6533722 [email protected]

Behöver man leva med ärrbildningen livet ut? Kan kan slipa huden utan att det gör ont? Och kan man bli kvitt sina påsar under ögonen? Vi har pratat med Sara Flyhammar – rektor, ägare och grundare av Hudvårdshögskolan IBS – som med ett stort intresse för välbefinnande och skönhet, delar med sig av vilka möjligheter det finns för att förbättra sin hud med hjälp av apparaturbehandlingar för ansikte och kropp.

Hej Sara! Vem är du?
– Jag är rektor, ägare och grundare av Hudvårdshögskolan IBS och jag har alltid haft ett stort intresse för teknik, utveckling, välbefinnande och skönhet. Jag började min yrkesbana inom teknikbranschen – främst som utesäljare – och hade mycket kundkontakt. Men komponenten välbefinnande saknades och jag bestämde mig för att omskola mig till hudterapeut. Detta är snart 30 år sedan. Min vision var att ha en verksamhet där jag kunde kombinera utveckling, välbefinnande och skönhet. Och så blev det!

Sara Flyhammar - rektor, ägare och grundare av Hudvårdshögskolan IBS

Sara Flyhammar – rektor, ägare och grundare av Hudvårdshögskolan IBS

Min vision var att ha en verksamhet där jag kunde kombinera utveckling, välbefinnande och skönhet. Och så blev det!

På Hudvårdshögskolan så erbjuder ni utbildning i fysikalisk terapi. Berätta gärna om varför man arbetar med detta och vad det är bra för.
Fysikalisk terapi – som betyder apparaturbehandlingar för både ansikte och kropp – ingår i läroplanen för hudterapeuter. Apparaturbehandlingar är ett fantastiskt ytterligare verktyg för oss hudterapeuter att använda för att uppnå extraordinära resultat eller vid speciella hudproblem. Med min yrkesbakgrund och stora intresse för teknik och utveckling så har jag alltid inkluderat och uppdaterat just denna del av utbildningen på skolan snabbare än någon annan utbildare inom yrket. Länge var den svenska kunden väldigt skeptisk till, eller kanske bara okunnig, om fördelarna och möjligheterna med apparaturbehandlingar. Men i takt med att behandlingsteknikerna har moderniserats så har också kunden blivit mer påläst och medveten. Alla vill ha resultat och gärna apparaturbehandling idag!

Apparaturbehandlingar är ett fantastiskt ytterligare verktyg för oss hudterapeuter att använda för att uppnå extraordinära resultat eller vid speciella hudproblem.

Om man önskar en behandling som är bra för hyn på alla plan – vad finns det för apparaturer att ta till då?
Vi har exempelvis en behandling som kallas för Microcurrent. Denna metod gör faktiskt allt för hyn då behandlingen består av fyra faser. Man börjar med en djuprengöring följt av en cirkulationsökning och stimulering av cellförnyelsen. Nästa steg är lyft och spänst för underliggande muskulatur och sedan avslutar man med tillförsel av fukt och näringsämnen. På skolan använder vi oss dessutom av Exuviances produkter som är framtagna för att bland annat underlätta hudens naturliga exfolieringsprocess och återfukta på djupet.

 

Ni har bland annat en NBE 500 på skolan. Detta är en både omtalad och unik apparatur. Berätta om den!
– NBE står för Nannic Beautifying Energy och kan benämnas som den nya generationens skönhetsbehandling. Genom radiofrekventa vågor som passerar genom vävnaden i behandlingsområdet, så tillförs energi vilket genererar värme. Detta bidrar i sin tur till att det sker en ökning av syre och näring till cellerna, detoxifiering och ökad produktion av kollagen och elastin. Behandlingen har en starkt hudföryngrande och lyftande effekt och man kan se tydliga resultat redan från första behandlingstillfälle.

 

Apparaturbehandlingar är framtiden inom hudvårdsbranschen!

 

Microdermabrasion (MDA), alltså en mildare hudslipning, är en av behandlingarna som era elever utbildas i. Hur känns det att få huden slipad och varför är detta så effektivt?
– En hudslipning kan göras antingen djupt eller ytligt. Microdermabrasion är en mild och ytlig slipning som till skillnad från en djupare hudslipning, där man slipar bort överhud och en del av läderhuden, inte alls gör ont. Av den här behandlingen får man en förstärkt hud med tydligt förfinade porer med ny lyster och spänst. Ytliga ärr kan även förfinas och reduceras. Behandlingen ökar också näringstillförseln och syresätter cellerna. Detta genom att små microkristaller slipar bort döda hudceller, förhårdnader och andra ytliga hudskador. Processen påskyndar cellförnyelsen och stimulerar huden till självläkning.

Resultat- och apparaturbehandlingar är framtiden!

Vad kan man göra för behandling om man önskar en hud som ser yngre ut?
– Dermapen Microneedling är en avancerad behandlingsteknik och det senaste genombrottet inom hudföryngring. Dermapen orsakar en kontrollerad skada i huden och som en naturlig reaktion på detta vill kroppen reparera skadan – tillväxthormoner frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Även nya kapillärer bildas i huden. Resultatet av behandlingen blir en föryngring av huden och en förbättring av hudens struktur och kondition. Dermapen Microneedling lämpar sig vid behandling av slapp och åldrad hud, rynkor och fina linjer, acneärr, förstorade porer och upphöjda ärr.

 

På skolan har ni också den svensktillverkade apparaturen Cellox 20. Vad gör den för huden?
– Cellox 20 är en hudföryngring med IPL (ljuspulser) som stimulerar hudens nybildning av kollagen. Behandlingen används också för permanent hårreducering, rosacea, reducering av röda kärl i ansiktet och pigmentfläckar. Behandlingen är snabb, effektiv och dessutom smärtfri.

“…att de redan i sin utbildning lär sig de flesta och de mest efterfrågade behandlingarna ger dem ett enormt försprång ute på arbetsmarknaden.”

Vad innebär kunskapen om fysikalisk terapi för elevernas framtida yrkesliv?
Det betyder A och O för deras framtida yrkesliv! Resultat- och apparaturbehandlingar är framtiden! Och att de redan i sin utbildning lär sig de flesta och de mest efterfrågade behandlingarna ger dem ett enormt försprång ute på arbetsmarknaden.

Tack Sara!
Här kan du läsa mer om skolan och hur du ansöker!