08-6533722 [email protected]

Att välja vad man ska göra i framtiden är ett av de största besluten man tar i livet och det brukar vara en framgångsfaktor att välja efter sin passion. Men kan man hitta sitt kall i livet inom en bransch man aldrig ens funderat på? Lär känna Cecilia som gått utbildningen på Hudvårdshögskolan IBS och ta del av hennes resa från ansökan till verksamt yrkesliv!


Om att hitta rätt
Cecilia är 34 år gammal och bor i Vallentuna med sin man och deras dotter Miranda och hon älskar att baka, träna och att shoppa. Cecilia är auktoriserad spa- och hudterapeut och redan innan examen fick hon en anställning på Studio Ava i Täby Centrum. För ett litet tag sedan gick provanställningen ut och hon är nu fast anställd på Studio Ava. Men att Cecilia skulle arbeta med hudvård var absolut inget som var givet.

Cecilia, 34 år bor i Vallentuna

Cecilia, 34 år bor i Vallentuna


– Egentligen var jag inte särskilt intresserad av hudvård förrän jag, i mars 2015, fick ett mail från Studentum där det stod: “Vill du bli spa- och hudterapeut?”. Jag klickade mig vidare och kom in på Hudvårdshögskolan IBS:s hemsida där jag läste på om utbildningen. Det verkade väldigt intressant, så jag bokade in ett infomöte. Efter min första dag i skolan så visste jag att jag hade hamnat rätt och att det var det här jag skulle syssla med i resten av mitt liv. Idag brinner jag verkligen för hudvård och beauty. Det var det ingen som någonsin trodde om mig och ännu mindre trodde folk att jag skulle börja brinna så starkt för fotvård, vilket är det roligaste jag får arbeta med på Studio Ava.

Egentligen var jag inte särskilt intresserad av hudvård…

Följ magkänslan!
Cecilia föll för Hudvårdshögskolan IBS:s kursplan och blev intresserad av skolan när hon insåg vad hon skulle få lära sig – något som resulterade i att hon inte kollade upp några andra skolor.
För mig är Hudvårdshögskolan IBS en väldigt personlig skola och jag gick verkligen på magkänslan när jag ansökte. Jag tror dessutom att utbildningen passar alla. Jag – som inte kunde något om hudvård eller ens hade intresse för det – föll ju pladask. Det bästa med skolan är att man kan ta så många olika examinationer och jag är tacksam att jag fått ta två internationella examen – CIDESCO och ITEC – samt skolans diplom. Sen blev jag också mäkta stolt över att få hem Gesällbrevet!

 

 

En vanlig dag på skolan börjar med att alla byter om till sin uniform. Håret ska vara fint uppsatt och man ska vara sminkad i en lätt dagmakeup. Därefter väntar antingen en lektionsdag eller så kan dagen innebära praktik där eleverna får öva på varandra.
– Man har alltid teori först för att lära sig mer om ämnet eller maskinerna, och sen så övar vi tillsammans innan vi övar på kunder. När man sedan är mer varm i kläderna så får man arbeta i salongen och göra behandlingar.

Efter min första dag i skolan så visste jag att jag hade hamnat rätt och att det var det här jag skulle syssla med resten av mitt liv.

För Cecilia, som inte alltid haft ett givet hudvårdsintresse, har tiden på skolan gett henne mycket kunskap – kunskap som hon kommer bära med sig för alltid.

– Jag har fått lära mig hur jag kan hjälpa människor att ta hand om sin hud och jag har även fått lära mig hur jag själv ska ta hand om min hud. Det känns också fint att jag kan få lära min dotter om bra hudvård. Jag hade som sagt ingen koll på vad man skulle ha för produkter eller hur man tog hand om sin hud innan den här utbildningen, så det känns skönt att jag nu kan få hjälpa andra. Tiden på skolan har varit oerhört lärorik och rolig, men det har såklart även varit stressigt på sina håll.

 

Framtid och möjligheter
Cecilia menar att utbildningen har betytt allt för henne och hennes yrkesliv, och att den lagt grunden för framtiden.
– Det här är det jag ska arbeta med i resten av mitt liv. Planen är nu att jag ska vidareutbilda mig – jag vill bli specialiserad hudterapeut och medicinsk fotvårdare i framtiden. Om sex år vill jag återigen komma till Stadshuset för att ta emot Mästarbrevet och drömmen är såklart att starta eget. Men idag vill jag vara anställd och lära mig mer om branschen och få mer skinn på benen.