08-6533722 [email protected]

Hur är det att få äga och driva en salong med sin syster och bästa vän? Och hur kommer man fram till vad man faktiskt ska syssla med i livet? Systrarna Matilda och Amalia hade båda en dröm om att få arbeta i huvdvårdsbranschen och efter utbildningen på Hudvårdshögskolan IBS blev framtidsdrömmarna till verklighet. Ta del av Matilda och Amalias resa från ansökan till att idag driva sin alldeles egna salong.

Drömmen som blev verklighet
Matilda och Amalia är två systrar som båda gått på Hudvårdshögskolan IBS. Matilda är 27 år och Amalia är 25 år och tillsammans äger och driver de ProSkin AB.

Matilda och Amalia driver tillsammans ProSkin AB.

Matilda och Amalia driver tillsammans ProSkin AB.


– Jag, Matilda, är intresserad av allt inom skönhet, men också träning i all dess form, matlagning och att resa. I februari åker hela vår familj till Mexico – mitt absolut bästa resemål. Att få äga och driva ProSkin AB tillsammans med min syster och bästa vän är en dröm som gått i uppfyllelse.

Att få äga och driva ProSkin AB tillsammans med min syster och bästa vän är en dröm som gått i uppfyllelse

– Jag, Amalia, tränar crossfit, är med kompisar, besöker restauranger och planerar resor. Jag är auktoriserad hudterapeut med två internationella examen: ITEC och CIDESCO. Att nu få äga och driva ProSkin tillsammans med Matilda är över alla förväntningar och jag tror inte att vi hade kommit så här långt utan varandra!

Både Matilda och Amalia hade intresse för branschen innan de gick utbildningen, men de visste inte exakt vad de ville göra och sökte därför runt bland utbildningar tills de en dag hittade rätt.
– Jag var länge väldigt stressad över vad jag skulle göra i framtiden. Jag är en ganska energisk och driven person och har alltid haft en tanke på att jag vill vara egenföretagare. Sen har jag också alltid tänkt att man inte kan bli bäst på något om man inte verkligen brinner för det man gör. Därför började jag granska mig själv och mina intressen och därefter valde jag att utbilda mig inom permanent makeup. Efter utbildningen kände jag att jag stormtrivdes i klinik- och salongsmiljön och ville därför bredda mig inom branschen, säger Matilda.

Jag ville ha en gedigen utbildning och få känna en stolthet och säkerhet i det jag gör!

Amalia hade däremot andra planer till en början. 

– Jag ville från början bli massageterapeut. Men jag fick höra av människor som är verksamma i den branschen att det är många som får skador och blir sjukskrivna på grund av att kroppen tar mycket stryk. Jag började då kolla efter en hållbar lösning för att kunna varva massage med andra typer av behandlingar i samma bransch, och hittade då utbildningar för hud- och spaterapeut. Jag ville ha en gedigen utbildning och få känna en stolthet och säkerhet i det jag gör!

Utöver det har vi fått vänner för livet och branschkollegor som man alltid kan bolla ideér och frågor med. 

Vilken skola ska man välja?
När de väl kommit fram till vad de ville göra så gällde det bara att hitta en skola som matchade deras intressen och förväntningar.
– När jag, Matilda, väl hade kommit fram till att jag ville bli hudterapeut så sökte jag runt bland olika utbildningar. Till slut hade jag tre potentiella utbildningar på min lista. Jag besökte Hudvårdshögskolan IBS och fick en väldigt trevlig magkänsla, därför bestämde jag mig direkt på plats att jag ville börja.

Matildas val av skola inspirerade i sin tur Amalia, och hon började tänka i liknande banor.

– Jag valde Hudvårdshögskolan IBS dels på grund av att min syster valt den och dels för att jag tyckte att den verkade bra. Jag hade läst på om skolan och vad utbildningen innefattade och valde att köra. När jag sen var på en visning av skolan så fick jag en känsla av det här var rätt för mig.

Att ha utbildningen i ryggen är vår stadiga grund som vi står på.

Att ha en stadig grund att stå på
Matilda och Amalia menar att utbildningen passar alla som har ett genuint intresse för branschen och att man måste tycka om att arbeta med människor. De menar också att man behöver ha en ständig vilja att utvecklas eftersom branschen hela tiden uppdateras och förändras.
Tiden på skolan är intensiv och utmanande, men idag är vi båda två otroligt tacksamma för det eftersom att vi har fått med oss kunskap som sitter i ryggraden och som nu har blivit till självklarheter för oss. Att ha utbildningen i ryggen är vår stadiga grund som vi står på. Dessutom har vi kunnat spinna vidare och fortsätta utbilda oss inom diverse typer av behandlingar samt kunnat utveckla vår verksamhet. Utöver det har vi fått vänner för livet och branschkollegor som man alltid kan bolla ideér och frågor med.

Matilda jobbar med apparatur