08-6533722 [email protected]

Kroppsbehandlingar erbjuds i olika former i världens alla hörn. För många utländska kvinnor och män är kroppsbehandlingar inte något främmande och nytt – det tillhör vardagen på ett sätt som det idag inte gör i Sverige. Men hos oss på Hudvårdshögskolan så märker vi nu en långsam, men ökad, efterfrågan på just kroppsbehandlingar.

“Förhoppningsvis ser vi början på en ny trend att även i Sverige sköta om sin kropp på salong”, säger rektor Sara Flyhammar.

Varför är kroppsbehandlingar något som svenskar inte efterfrågar?

Det finns inte något enkelt eller konkret svar på varför intresset för kroppsbehandlingar på salong inte tillhört vardagslivet för svenskar tidigare. Kanske är det för att det har ansetts som lite exotiskt och varit kopplat till semester? Att åka till kurorter och ta del av spa- och kroppsbehandlingar utomlands har alltid varit populärt och det intresset har växt enormt bara de senaste tio åren. Att få olika typer av kroppsbehandlingar är djupt förankrat i exempelvis vissa delar av den europeiska och amerikanska kulturen. I Budapest finns det spatraditioner som är över 2000 år gamla där det primära fokuset har legat på avslappning, men även på att lindra och bota symptom av olika fysiologiska tillstånd som artrit i de helande källorna.

Studera till hudterapeut

 

Nuförtiden kombineras de traditionella spabehandlingarna med alltifrån elektroterapi till  undervattensmassage och andra resultatinriktade skönhetsbehandlingar. Det finns idag över 30 etablerade spaorter i Europa. Även amerikaner har en annan “normaliserad” syn på att gå på salong för kroppsbehandlingar – det är idag en del av den amerikanska livsstilen.

 

Att få olika typer av kroppsbehandlingar är djupt förankrat i exempelvis vissa delar av den europeiska och amerikanska kulturen.

 

Skönhet i Sverige  

Att svenskar är intresserade av skönhet, det vet vi iallafall. Mellan 2014 – 2016 spenderade svenskar mer pengar på kroppsvård och kosmetik per person, än i övriga EU-länder. Svenska hudvårdssalonger har också ökat sin omsättning kraftigt de senaste åren. YoutTube och andra digitala plattformar har varit med och bidragit till att skönhetstrender blivit tillgängliga för fler. Skönhet börjar nu bli lika stort som mode och får allt större uppmärksamhet.

 

Under utbildningen lär man sig bland annat den internationellt populära, klassiska och svenska helkroppsmassagen och skalpmassagen. Inom SPA utbildar vi slimmande och formande kroppsbehandlingar med franska marinbiologiska produkter från Phytomér.

 

Spa- och kroppsbehandlingar på Hudvårdshögskolan

Men vad finns det egentligen för olika typer av kroppsbehandlingar att välja mellan? Under utbildningen lär man sig bland annat den internationellt populära, klassiska och svenska helkroppsmassagen och skalpmassagen. Inom SPA utbildar vi slimmande och formande kroppsbehandlingar med franska marinbiologiska produkter från Phytomér.

 

 

På IBS studerar du kroppsbehandlingar och massageterapti

 

På Hudvårdshögskolan ingår även apparaturbehandlingar för kroppen, exempelvis kroppsformande endormologi, muskelträning via faradisk behandling, galvanisk behandling som primärt reducerar celluliter, vakuumsug som dränerar bort slaggprodukter och är spänstgivande samt G5-behandlingen som är en djupgående maskinell massage.

Sara Flyhammar, rektor IBS


“Sverige har inga tusenåriga traditioner med spa-och kroppsbehandlingar  – men Hudvårdshögskolan kommer satsa på nyare och mer teknologiska behandlingar framöver. Jag tror att kroppsbehandlingar på salong är på frammarsch och det är både roligt och en jätteintressant utveckling”, avsluta

r rektor Sara Flyhammar.

Här kan du läsa mer om skolan och hur du ansöker för att själv utbilda till till hudterapeut.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara