08-6533722 [email protected]

Enda hudterapeututbildningen i Skandinavien som leder till både Yrkeshögskoleexamen och två internationella examen

År 1995 grundades Hudvårdshögskolan IBS och skolan är idag en ansedd, modern och välrenommerad Yrkeshögskola inom hudterapi, skönhetsvård, specialiserad hudvård, kroppsvård, hårborttagning och spaterapi. 

Skolan är idag den enda hudterapeututbildningen i Skandinavien som leder till tre internationella examen:

  • CIDESCO Beauty Therapy Diploma
  • ITEC Diploma for Beauty Specialist
  • ITEC Award in Infection Prevention (Covid-19)

Därutöver kan du avlägga ITEC examen inom SPA behandlingar och Epilering.

 

Hudvårdshögskolan går främst i ledet för att fortlöpande utveckla och anpassa utbildningen till den kompetens som arbetsmarknaden kräver och de behandlingar konsumenterna efterfrågar.

Vårt fokus i utbildningen ligger på specialiserad hudvård och modern kroppsvård. I utbildningen använder vi medicinskt utvecklade kropps-och hudvårdsprodukter och de mest efterfrågade och senaste behandlingsteknikerna såsom IPL hårborttagning, IPL hudföryngring, Dermapen microneedling, NBE500, Microcurrent,  Microdermabrasion och Diamond dermabrasion.

Yrkeshögskoleexamen oavsett studieform:

Vi möjliggör för alla att studera tack vare att vi erbjuder både heltid- och deltidsstudier. Studieformen heltid är en kostnadsfri Yrkeshögskoleutbildning medan studieformen deltid har en utbildningsavgift men här har du möjlighet att bibehålla ditt arbete och kombinera studier, arbete och privatliv i ett lugnare tempo. 

Både heltid och deltid berättigar till CSN bidrag under studietiden.

 

Yachting Sweden är ett företag som arbetar med utbildning och rekrytering av personal till privatägda superyachter. Genom Hudvårdshögskolan söker Yachting Sweden terapeuter utbildade inom skönhet och hälsa.

Privatägda superyachter åker till exotiska destinationer, ofta Medelhavet på sommaren och Karibien på vintern – och du som besättning följer med. Anställningsformerna är många och det finns stor flexibilitet i kontraktstiden.  www.yachtingsweden.se

Är ditt mål och dröm att arbeta och skapa dig en karriär utomlands?

Som studerande på Hudvårdshögskolan är du garanterad en anställning inom Champneys Group, England. Du erbjuds arbete på något av deras exklusiva herrgårds retreats, city spa´s eller kryssningsfartyg.  Här erbjuds du även möjlighet att avancera i din yrkesroll. Har du en partner/sambo med andra kvalifikationer är hen också välkommen att ansöka om arbete så att ni kan resa iväg tillsammans. Jobbansökan lämnas till skolan där även personlig arbetsintervju sker. Läs mer om Champneys på http://www.champneys.com

Den tid som du har framför dig i utbildningen innebär mycket nytt: nya kamrater, ny miljö, nya intryck, kanske nya värderingar och framför allt mycket roligt! Här på skolan har många skaffat sig nya livskamrater och blivande yrkeskompanjoner. Med skolans erfarna och kompetenta lärarkår, föreläsare och branschrepresentanter kan vi garantera dig en utbildning av högsta kvalitet och internationell standard. Välkommen att besöka oss på våra informationskvällar för YH heltidsstudier eller boka tid för ett enskilt möte om du ska studera på deltid. Varmt välkommen som studerande till Hudvårdshögskolan. Hjärtliga hälsningar Sara Flyhammar, rektor      Telefon: 08-653 36 41.