08-6533722 [email protected]

Hudvårdshögskolan en del av vårdhuset Curanten i Sickla köpkvarter

I juli 2021 flyttade skolans utbildning och klinik till nybyggda lokaler i Sickla köpkvarter. Hudvårdshögskolan är nu en del av Vård-och hälsahuset Curanten.

Skolan är väl utrustad för alla moment i utbildningen och vi fokuserar på resultatinriktad och avancerad hudvård. I utbildningen ingår de idag mest efterfrågade behandlingarna inom avancerad hudvård såsom:

  • IPL hårborttagning med Cellox 20
  • IPL hudföryngring med Cellox 20
  • NBE500
  • Microneedling med Dermapen
  • Microdermabrasion
  • Diamond dermabrasion
  • Microcurrent
  • Muskeltrim för ansikte och kropp
  • Body Contour – behandlingsformen Endormologi

Undervisningen bedrivs i klasser om högst 16 studenter för att garantera att du får den personliga vägledning som erfordras för att bli en professionell terapeut. Studietakten är hög och av den anledningen har skolan arbetat fram ett studieupplägg där teori, praktik inom klassen samt behandling på kund varvas under hela utbildningstiden.

De studerande på Hudvårdshögskolan kommer från hela landet samt från våra nordiska grannländer och är i åldrarna 18 år till 50+.

 

Många av våra deltidsstuderande är redan i branschen som egna företagare och vidareutvecklar nu sin kompetens och verksamhet. Detta bidrar till att skolan har en stimulerande studiemiljö med värdefull och lärande input från verkligheten.

 

Kerstin, Malin och Afrodite på besök hos Dr.Charles Randquist på Victoriakliniken.

Kundpraktiken som ingår i utbildningen utförs i skolans egen klinik under handledning av hud- och spaterapeuter med gedigen utbildning och mångårig erfarenhet. Kundpraktiken ger en värdefull träning och erfarenhet inom kundvård, försäljning, service, etik och hur man bedriver en klinikverksamhet.

I utbildningen skolas du till den fullständiga kompetens som krävs för att kunna ta steget ut i arbetslivet som anställd eller som egen företagare.

För att ge dig en så bred insikt som möjligt om marknaden inför din nya yrkesroll anordnar skolan studiebesök hos leverantörer och hudkliniker med föreläsningar inom bland annat laserbehandling, plastikkirurgi, fillers och botox samt avancerad hud- och kroppsvård.

© 2016 Hudvårdskolan IBS