08-6533722 [email protected]

Tidigare studerande berättar

Skolan har ett gott renommé både på den svenska och den utländska arbetsmarknaden. Företagare, leverantörer, spa-anläggningar, salonger och kryssningsfartyg vänder sig till skolan för rekrytering av våra terapeuter redan under studietiden. 

Arbetserbjudanden strömmar in löpande under hela året för alla studerande att ta del av. Tack vare skolans kompletta undervisning inom teori, praktik, klinikverksamhet och kundrelationer så har våra studerande kompetens att söka anställning eller starta upp egen klinik direkt efter avslutad utbildning.

Jag är så glad att jag valde att plugga till Hud- och Spaterapeut på Hudvårdshögskolan då den som enda skola erbjuder både ITEC och CIDESCO examen och ger utbildning i avancerad apparatur, bland annat IPL och NBE500. Vi har även lärt oss avancerad hudvård både på lektioner och föreläsningar i skolan.

Det jag verkligen uppskattat med utbildningen är att vi fått göra många intressanta studiebesök på agenturer för hudvårdsmärken och på Victoriakliniken där vi fick se olika skönhetsoperationer. Det har gett mig insikten om att hudvårdsyrket inte enbart behöver vara att jobba på salong.

Jag har under min utbildning träffat så många härliga människor och skaffat mig kontakter i branschen.

Nu har jag startat enskild firma och kommer att hyra in mig på Salong Vackra Klara i Alvik. I framtiden hoppas jag kunna öppna eget eller jobba på något hudvårdsmärke här i Sverige eller utomlands.

Lovisa Skoog

Salong Vackra Klara

Jag valde två års deltidsstudier. Jag har arbetat inom vården i många år men kände att jag var redo att byta yrke. Jag sökte en välrenommerad skola som också hade deltid eftersom jag av främst ekonomiska skäl ville kombinera utbildningen med att också kunna arbeta. Två år gick så fort! Det har varit jättekul men också kämpigt emellanåt att åka hemifrån till en storstad, men ju längre utbildningen fortlöpte desto mer ”hemma” kändes Stockholm. Det har inte varit något problem att träna hemma mellan de schemalagda skoldagarna, jag har haft många frivilliga både på arbetet och bland mina vänner.

Jag har trivts jättebra med min klass och alla lärarna. Den här utbildningen har inte bara gett mig ett nytt yrke utan jag har också utvecklats otroligt mycket som människa. Mina vänner märker det också, de säger att jag har blivit en stark och självständig individ. Jag valde även att gå upp i de internationella examen, det kändes självklart för mig.

Redan fyra dagar efter min examen började jag min nya anställning som hud -och spaterapeut på en salong i Hedemora som heter ”Hud- och Kroppsboden”. Här arbetar vi med bland annat Exuviance samt Decleor och Dermanord. Jag gör alla slags hud och spabehandlingar och märker nu hur mycket jag har lärt mig. Det är verkligen jätteroligt!

Matilda Hansson

Hud- och Kroppsboden i Hedemora

Jag började på Hudvårdshögskolan IBS år 2003. Då var jag 46 år och hade jobbat inom hotell & restaurang hela mitt liv. De sista fem åren arbetade jag som SPA-chef i Trosa och det var där mitt intresse för hudvård väcktes. När jag så valde att lämna hotellbranschen föll det sig ganska naturligt att jag sökte en hudterapeut utbildning.

Att jag valde just Hudvårdshögskolan IBS berodde på att allt, från hemsidan till lokaler och lärare gav ett seriöst intryck. Läget, tiderna och inte minst det faktum att de erbjöd studier på deltid var också avgörande. Till slut valde jag dock att studera på heltid. Det var inte lätt att sätta sig på skolbänken igen efter så många år, men det var vansinnigt roligt!

Det var inte alltid jag förstod vad jag skulle ha för användning av vissa kunskaper, men nu med flera år i yrket, så har jag insett att jag fått en mycket adekvat och gedigen utbildning. Det mesta har fallit på plats.

Idag arbetar jag på Akademikliniken i Stockholm. En mycket intressant arbetsplats i ständig utveckling, jag lär mig något nytt varje dag och jag är glad att jag har en bra grund att stå på.

Eva Holmström

Akademikliniken i Stockholm

Ta steget. Våga bryta upp från din fasta tjänst, även om du är 50+! Det är Lina Bennströms budskap. Hon har själv gjort det och gläds åt en ny karriär. Myntets baksida; där miste landstinget ännu en erfaren sjuksköterska.

Jag känner mig modig faktiskt. Det är tufft att sätta igång och plugga och ägna sig åt helt nya saker. Men det går ju! säger Lina Bennström som om hon fortfarande var lite förvånad. I augusti 2012 sa hon upp sig från sitt jobb på asyl-och integrationshälsan i Västerås efter mer än 30 år inom landstinget. Hon började läsa sin nya utbildning till hud-och spaterapeut vid Hudvårdshögskolan på heltid. Det var lite av en chock, det var så mycket plugg och det är jobbigare att lära när man är äldre. Lina bestämde sig för att byta till deltid. Som sjuksköterska har Lina tillstånd att ge kunderna injektionsbehandlingar – fillers. Delar ur reportage skrivet i Vlt (februari 2013) ”Lina, 52, startade en ny karriär”, av Ann-Christine Kihl 

Lina öppnade sin salong strax efter examen år 2014 och drev den fram till våren 2017 då hon blev headhuntad till Akademiklinikens nya Walk-in-Clinic i Västerås.

 

Lina Bennström

Akademikliniken

Jag har alltid varit klar med att jag ville arbeta med skönhet, men mycket kom i mellan och jag hann med en hel del annat innan min dröm blev sann. När jag väl bestämde mig föll mitt val på Hudvårdshögskoaln IBS. Skolan gav mig ett seriöst intryck och elevsalongen verkade kunna ge mig den praktik som jag förstod att vi skulle behöva. Redan första dagen fick jag nya vänner som jag kommer att hålla i resten av livet. Jag älskade varje minut och tog till mig all kunskap jag kunde. När man kommer ut och arbetar inser man att det man lärt sig i skolan är grunden, och sen måste man jobba till sig erfarenhet och suga upp lärdom av erfarna terapeuter. Därför har jag valt att vara anställd och inte ha bråttom med att öppna eget, då det är viktigt för mig att ha kollegor som jag kan byta erfarenheter med.

Jag arbetade många år på en väletablerad skönhetssalong i Gamla stan, idag arbetar jag på Akademikliniken i City, Stockholm.

Jag kan varmt rekommendera skolan.

Lena Eriksson Markatatos

Akademikliniken

Jag valde Hudvårdshögskolan IBS för att det var den skolan som hade det största ämnesutbudet, det var mysiga och trevliga lokaler och skolan hade ett bra läge i Stockholm. Utbildningen var intensiv, mer intensiv än jag trodde att den skulle vara, men så rolig och lärorik! Jag tyckte att spa kursen med kroppsinpackningarna plus den svenska helkroppsmassagen var roligast.
Jag tyckte bra om lärarna, de höll hög kompetens och just att teori och praktik mixas under hela utbildningen tyckte jag var ett bra upplägg. Jag deltog även i de internationella ITEC proven och det gick mycket bra!

Redan en månad innan examen hade jag min anställning på Sparadiset i Stockholm klar och dagen efter min examen började jag arbeta. Nu gör jag verkligen det som jag tycker allra bäst om – kroppsinpackningar, varav Chokladinpackningen är en favorit!

Helena Ljungfeldt

Sparadiset i Stockholm

Jag studerade heltid ett år. Jag känner mig väldigt trygg med mina kunskaper och det måste även mina kunder känna då jag hade väldigt lätt att komma igång med min kundkrets på en salong i Umeå där jag fick anställning direkt efter skolan. Min chef var imponerad av att jag redan från början var så självgående och jobbade i salongen som om jag alltid jobbat där.

Jag tänker ofta på er och skolan också! Det var ett tufft år men också väldigt kul och jag är så glad att jag valde att satsa helhjärtat.

Emma Grahn

Wilma Spa i Umeå

Jag gjorde min utbildning på deltid eftersom jag inte bor i Stockholm utan i lilla Grästorp. Efter utbildningen hade jag en egen salong i anslutning till min bostad. Därefter arbetade jag på Lundsbrunns kurort som spa-terapeut under några år. Nu kombinerar jag arbete på en salong med att även ha en egen salong där jag jobbar med biologiska produkter.
Pernilla Nordqvist

Tack för två lärorika år, nu har jag öppnat min egen salong!

Jag har nu jobbat min tredje dag i salongen och jag känner mig nöjd, har redan fått mer gensvar från nya kunder än jag hade väntat.

Välkomna om ni har vägarna förbi Bollnäs någon gång!

Jennifer Björk

Jag har haft ett omväxlande yrkesliv, allt från reseledare till lärare inom specialpedagogik. Jag längtade efter ett yrke där jag kunde fokusera på en person i taget. Mitt stora intresse för hudvård och hälsa gjorde valet självklart. Jag valde att studera på Hudvårdshögskolan för att de har ett tydligt kursinnehåll och är etablerade sedan 1995 och dessutom finns möjligheten att studera på deltid, vilket passade mig. Jag blev timanställd på ett spa redan under utbildningstiden vilket gav mig extra mycket praktisk träning. Jag rekommenderar alla att vara noggranna i valet av skola! Undersök att den ger dig branschtillhörighet till SHR. Om du är flitig kommer du att utvecklas till en framgångsrik terapeut.
Sinikka Linna

Jag heter Katharina Johnson och jag gick deltid, vilket passade mig utmärkt då jag har små barn och bor en bra bit utanför Stockholm.

Jag hade förmånen att kunna vara tjänstledig under tiden jag studerade och kunde på så sätt förvalta min tid i skolan och praktiken hemma på ett otroligt smidigt sätt, och utan att ha den möjligheten att studera på deltid hade jag aldrig hamnat där jag är idag!

Jag är nu Auktoriserad Hudterapeut och Certifierad Spaterapeut med ITEC diplom. Med det i ryggen har jag startat en egen salong ”Egentid Hud & Spa” i Östhammar och har redan fått en stabil kundkrets som uppskattar mitt handlag och breda kunnande!

Tiden i skolan gick så otroligt fort och var mycket spännande och givande, visst var det mycket att plugga hemma och många praktiktimmar, men så här i efterhand undrar jag varför jag inte gjorde det här tidigare!! Dessutom har jag fått vänner för livet här i skolan och som även de arbetar i samma bransch, en stor fördel och trygghet!

Jag rekommenderar varmt alla som har möjlighet att gå den här skolan, mycket för att det finns upplägg som passar för alla i alla stadier av livet!

Katharina Johnson

Egentid Hud & Spa