08-6533722 [email protected]

Pris och betalningssätt

Vi erbjuder en Yrkeshögskoleutbildning till Hudterapeut och Spaterapeut.

Yrkeshögskoleexamen +  CSN berättigad

 

Studieformen heltid är kostnadsfri.

Studieformen deltid har en undervisningsavgift.

 

Merkostnadslån för extra kostnader – för dig med studiemedel:

Du som får studiemedel kan ansöka om merkostnadslån för extra kostnader i samband med studierna, exempelvis för resor och undervisningsavgift. Här kan du läsa om vilka kostnader du kan söka för och hur du lämnar din ansökan.

Merkostnadslån CSN

 

Omställningsstudiestödet – Sveriges nya studiestöd:

Från och med 1 oktober 2022 går det att ansöka om det nya omställningsstudiestödet, Sveriges nya studiestöd. Omställningsstudiestödet riktar sig till personer mitt i livet som vill vidareutbilda och kompetensutveckla sig och gör det möjligt att få 80 procent av lönen i bidrag upp till ett tak och även möjlighet att låna pengar.
Alla utbildningar som normalt ger studiemedel ger också möjlighet till det nya omställningsstudiestödet, som till exempel studier vid universitet/högskola, folkhögskola, yrkeshögskola eller komvux.
– För många vuxna personer som arbetat en längre tid är det vanliga studiemedlet inget alternativ om man vill vidareutbilda sig, det blir för stor påverkan på ekonomin, säger Annika Fahlander, chef för CSN:s utbetalningsavdelning. Men med det nya omställningsstudiestödet kan man behålla sin vardag medan man skapar en ny, och studera och stärka sig på arbetsmarknaden utan att livet och ekonomin behöver påverkas för mycket.

Vässa kompetensen eller sadla om

Det nya omställningsstudiestödet riktar sig till personer mellan 27 och 62 år och kan ges för 44 veckors heltidsstudier. Det kan exempelvis räcka för en undersköterska som vill vidareutbilda sig till specialistundersköterska eller en ingenjör som vill läsa en påbyggnadsutbildning inom artificiell intelligens. Stödet kan också tas ut under fler veckor till en lägre takt. Det går att arbeta samtidigt, men bara få stödet för den tid du inte arbetar, till exempel 60 procent arbete och 40 procent omställningsstudiestöd.

 

Behörighet

Detta är en eftergymnasial yrkesutbildning och studietakten är hög.

För tillträde och behörighet att söka till utbildningen krävs gymnasieexamen samt Särskilda förkunskaper: betyget E/3/G (godkänd) i Naturkunskap 2 (100p) och Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 (100p).

 

Reell kompetens

Saknar du fullständig behörighet kan yrkeslivserfarenhet eller andra studier kompensera för detta. Ansök då genom ”reell kompetens” och presentera dina förutsättningar att klara studierna och utbildningen.

 

 

Studietider

Vid teori- eller praktisk träning inom klassen kl. 9.00 – ca 16.00 , fredagar till kl. 15.00.

Vid kundpraktik enligt klinikens öppettider.

Ansökan

Endast online med begränsad ansökningstid.

 

Material som ingår

 • Arbetsinstrument (lånekit för Yh studerande på heltid)
 • Ett set (fyra) handdukar till praktiska övningar (lånekit för Yh studerande på heltid)
 • Skolans arbetskläder; två marinblå bussaronger samt ett par byxor
 • Studielitteratur, arbetsmanualer och produktmanualer
 • Förbrukningsmaterial under lektionstid

 

Efter godkänd examen erhåller du

 • Hudvårdshögskolans examens diplom och yrkesbrosch
 • Yrkeshögskolebetyg- / examensbevis 
 • Gesällbrev (ansökan via SHR)
 • Exuviance utbildningsdiplom
 • Phytomer utbildningsdiplom
 • Victus Medical Clinic kursintyg IPL
 • Nannic kursintyg NBE500
 • Dermapen Microneedling intyg Grundutbildning
 • Scratch Nails kursintyg

 

Betalning samt finansieringshjälp för deltidsstuderande

Alternativ 1: Utbildningen betalas i sin helhet innan kursstart. Är du företagare så kan vi fakturera utbildningskostnaden.

Alternativ 2: Betala 50% av kursavgiften 1 månad före utbildningsstart och resterande 50% under utbildningstiden (räntetillägg på utestående skuld). Slutbetalning två månader före examen.

Alternativ 3: Dela upp kursavgiften med månadsbetalning via Human Finans eller Wasa Kredit som skolan har samarbete med. 

Läs mer om detta under Finansieringshjälp.